Ajankohtaista

Ehdotus eläinten hyvinvointimerkinnäksi kertoo ruoan tuotantotavasta ja eläinten hyvinvoinnista
marraskuu 1,2021

Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Pellervon taloustutkimuksen (PTT) kehittämä ehdotus eläinten hyvinvointimerkintäkonseptiksi on valmis jatkotyöstettäväksi yhdessä alan toimijoiden kanssa. Ruokapakkauksiin lisättävällä eläinten hyvinvointimerkinnällä voitaisiin kuvata tuotteen ja tuotantotavan laatua eläinten hyvinvoinnin näkökulmasta.

Suomen metsäkeskuksen metsänomistajiin kohdistuvan neuvontatyön vaikuttavuus osana Kansallisen metsästrategian toteutusta (KASVA) -infograafi
lokakuu 29,2021

Suomen metsätalousmaasta yli 50 prosenttia on yksityisomistuksessa, ja metsäteollisuuden käyttämästä kotimaisesta raakapuusta noin 80 prosenttia tulee yksityismetsistä. Raakapuun tarjonnan lisäksi yksityismetsät tuottavat monia muita ekosysteemipalveluja, kuten marjoja ja sieniä, hiilensidontaa, luonnon monimuotoisuuden ylläpitämistä ja virkistysmahdollisuuksia.

PTT:n maatalousryhmään vahvistusta – ruoantuotantoon erikoistunut DI tuli taloon
lokakuu 28,2021

PTT:n ennustepölyt alkavat pikkuhiljaa laskeutua ja nyt on viimeistään aika onnitella jokaista hienosta työstä. Syksyn ennustekausi meni kaikkia odotuksia paremmin – ennustenäkyvyys nousi huippulukemiin.

Ei investointeja ohi kehysten, hyviäkään
lokakuu 25,2021

Ilmastonmuutoksen torjunta vaatii tulevina vuosina suuria yksityisiä ja julkisia investointeja. Jotta investoinneille saataisiin tilaa budjetissa, pääministeri on ehdottanut niiden siirtämistä kehysmenettelyn ulkopuolelle.

Kauas hinnat karkaavat
lokakuu 18,2021

Syksyn puhuttavin talousilmiö on ollut energian hinnan nopea nousu. Öljy hinta on noussut viime vuoden lokakuun noin 40 euron barreli hinnasta noin 80 euroon. Tämän seurauksena bensalitran keskihinta lähentelee Suomessa jo 1,8 euroa litralta ja osassa maata ollaan jo kahden euron tuntumassa. Myös hiilen hinta on noussut jyrkästi, millä on vaikutusta lämmityskustannuksiin suurissa kaupungeissa. Nopeinta lämmityskustannuksien nousu on ollut pääkaupunkiseudulla, jossa hiilellä tuotetaan merkittävä osa kaukolämmöstä.

Jäsenyys tuottavuuslautakunnassa vankistaa myös PTT:n omaa tutkimustyötä
lokakuu 15,2021

Suomessa on toiminut jo kolme vuotta erityinen taloustutkijoista koostuva tuottavuuslautakunta, joka nimensä mukaisesti seuraa tuottavuuden kehitystä ja tekee aiheesta raportteja. PTT:n ennustepäällikkö Janne Huovari on ollut ryhmän jäsen alusta lähtien. Mitä lautakunta oikein tekee?

PTT:n tutkimus: Metsänomistajien saama neuvonta lisää kiinnostusta metsänhoitoon ja vapaaehtoiseen suojeluun
lokakuu 7,2021

Metsäkeskuksen tarjoaman metsänomistajaneuvonnan vaikutukset vastaavat suurilta osin sille asetettuja tavoitteita. Neuvonta edistää etenkin Metsään.fi-palvelun käyttöä sekä vapaaehtoista suojelua. Pellervon taloustutkimus PTT:n tutkimuksen mukaan neuvonta lisää myös metsänomistajien kiinnostusta metsänhoitotöiden ja hakkuiden toteuttamiseen.

PTT-ennuste: Korkeat hinnat kohottavat Suomen metsäteollisuutta
lokakuu 5,2021

Suomen metsäteollisuus kipuaa koronakuopasta korkeiden vientihintojen nostamana, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n metsäalan ennuste. Viennin arvo nousee tänä vuonna 15 prosenttia, mutta jää silti jälkeen koronaa edeltävästä tasosta. Entinen lippulaiva, paino- ja kirjoituspaperi, jää tänä vuonna jo arvoltaan pienimmäksi päävientituotteeksi

PTT-metsäennuste: Puukauppa kohoaa huippuunsa – bruttokantorahatulot ennätystasolle ensi vuonna
lokakuu 5,2021

Puumarkkinat vilkastuvat tänä ja ensi vuonna merkittävästi korona-ajan lukemista, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n metsäennuste. Nousua siivittävät muun muassa metsäteollisuuden viennin piristyminen ja uudet suurinvestoinnit. Yksityismetsien kantorahatulot ylittävät jopa huippuvuoden 2018 lukemat.

Metsäala - syksy 2021
lokakuu 5,2021