Ajankohtaista

Miten varautua säistä johtuviin metsätuhoihin?
maaliskuu 6,2019

Viime vuosina erilaiset sääolosuhteista johtuvat metsätuhot ovat lisääntyneet. Lämpenevä ilmasto luo entistä otollisemmat olosuhteet lumi-, myrsky-, hyönteis- ja sienituhoille sekä metsäpaloille. Onko metsänomistajalla keinoja varautua tulevaan?

Tutkimus: Osuuskunnat ja järjestöt arvioivat soten avaavan mahdollisuuksia laajentumiselle - katso pääkohdat verkkografiikasta ja videoesityksestä!
helmikuu 28,2019

PTT:n, NHG:n ja Idekoopin tuoreen tutkimuksen mukaan osuuskunnat ja järjestöt suhtautuvat myönteisesti mahdollisuuksiinsa sote-valinnanvapausmarkkinoilla. Tutkimus esittää myös useita toimenpiteitä, joilla osuuskuntien ja järjestöjen asemaa voitaisiin yhdenvertaistaa osakeyhtiöiden kanssa.

Metsien monimuotoisuutta turvaava Metso-ohjelma sai kiitosta väliarvioinnissa
helmikuu 27,2019

Vuodesta 2008 toimineessa Metsossa suojellut kohteet ovat arvioinnin mukaan luontoarvoiltaan laadukkaita ja täydentävät hyvin luonnonsuojelualueiden verkostoa. Lue lisää...

Millaisia ovat suomalaiset metsänomistajat?
helmikuu 27,2019

Miten järjestöt ja osuuskunnat pärjäävät sote-palveluntuottajina? Miten sote-uudistus vaikuttaisi - uusi tutkimus julki tällä viikolla!
helmikuu 25,2019

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajina on jo nyt monia muunlaisiakin toimijoita kuin osakeyhtiöitä. Paljonko näitä on, millaisia ne ovat, ja miltä niiden tulevaisuus sotessa näyttää, siitä kertoo PTT:n, Nordic Healthcare Groupin ja Idekoopin tuore tutkimusraportti. Tule julkistustilaisuuteen 1.3. klo 9.00!

Ruokahävikin monet kasvot
helmikuu 25,2019

Ruokahävikistä puhuttaessa huomio kiinnittyy yleensä pääasiassa kuluttajiin. Kaupoista ostetaan ruokaa, joka sitten lopulta heitetään pois. Kotitalouksien osuus ruokahävikistä onkin Suomessa suurempi, kuin minkään muun elintarvikejärjes-telmän osan. Kotitaloudet vastaavat liki kolmasosasta ruokahävikkiä.

Taloustutka: Orvokki, lehdokki, vuokko ja moni muu
helmikuu 18,2019

"Hömppäheinä" ja sen viljely vilisee maataloustukikeskustelussa - mikä kaikki edes on hömppäheinää, pohtii maatalousekonomistimme Johannes Piipponen kolumnissaan.

PTT < 3 Bryssel – sivukonttori Euroopan ytimessä aukeaa vuodeksi!
helmikuu 14,2019

Vuosi 2019 on EU:lle merkittävää aikaa. Brexitin kohtalo - ehkä - ratkeaa, uusi europarlamentti valitaan, ja kesällä alkaa Suomen EU-puheenjohtajuuskausi. PTT:n viestintäpäällikkö Kimmo Mäkilä työskentelee osan vuodesta Brysselissä ja bloggaa tapahtumien keskipisteestä.

Tiedote: Työ ja tekijät liikkeelle, monipaikkaisuus näkyväksi
helmikuu 13,2019

Työvoiman ja työpaikkojen parempi kohtaanto on yksi toimivan talouden edellytyksistä. Ihmiset tavoittelevat toimivaa arkea, eikä asumispäätöksiä tehdä pelkän työpaikan perusteella. Monipaikkaisuus yleistyy, mutta ilmiö ei välity tilastoihin. Ehdotuksia tilanteen korjaamiseksi haettiin politiikkadialogin keinoin - lue lisää!

Kauramaidolla kestävää kannattavuutta
helmikuu 11,2019

Perinteisesti ulkomailla asuessa Suomesta on ollut ikävä ruisleipää ja salmiakkia. Nykyään suurin ikävä on kauramaitoa, sillä kauramaidosta on tullut lyhyessä ajassa kahvi- ja aamupalapöydän vakiotuote. Yhdysvalloissa kauppojen hyllyt notkuvat soija- ja mantelimaitoja, mutta kauramaitoa ei näy. Mantelimaito on hyvää, mutta kauramaitoon verrattuna sen tuotanto kuluttaa huomattavia määriä vettä. Lehmänmaidontuotannon ympäristövaikutuksista puhumattakaan.