Ajankohtaista

Kyösti Arovuori

Taloustutka: Maataloudesta voi kertoa myös positiivista
lokakuu 19,2018

Olemme tottuneet kuulemaan maataloudesta useimmiten vain synkkiä uutisia. Vaikka vuosi olikin vaikea, olisi siitäkin kerrottavana myös myönteisiä tarinoita, sanoo tutkimusjohtaja Kyösti Arovuori.

Taloustutka: Maatalouden kannattavuus kuntoon - taas
heinäkuu 16,2018

Suomalaisen maatalouden kannattavuudessa on kaksi perusongelmaa, mutta niihin on olemassa myös kaksi ratkaisua, kirjoittaa tutkimusjohtaja Kyösti Arovuori. Taikatemppuja ei kuitenkaan ole olemassa. Lue lisää...

Taloustutka: Kuka uudistaa maatalouspolitiikan?
maaliskuu 20,2018

Maatalouspolitiikan rakenteet ja niistä käyty keskustelu on pitkään ollut säilyttävää ja uudistuminen vaikeaa. Kenen laatima poliittinen ohjelma ottaa haltuun kentällä nyt olevan tilan, kysyy tutkimusjohtajamme Kyösti Arovuori.

Taloustutka: Mikä on, kun hinta ei nouse?
lokakuu 11,2017

On helppo vastata siihen kysymykseen, miksi viljan hinta ei reagoi huonoon satovuoteen, sanoo tutkimusjohtajamme Kyösti Arovuori.

Taloustutka: Maatalouspolitiikan pata porisee
toukokuu 30,2017

Nykyinen maatalouspolitiikka saattaa keskittyä liiaksikin vain sektorin säilyttämiseen sen kehittämisen sijaan, kirjoittaa tutkimusjohtaja Kyösti Arovuori.

Taloustutka: Elintarviketurvallisuuden uhat ja niiden ymmärtäminen
tammikuu 2,2017

Elintarviketurvallisuudesta käytävän keskustelun ytimessä Suomessa ovat viime aikoina olleet afrikkalainen sikarutto sekä rannikolla havaittu lintuinfluenssa. Miten kansainvälisen kaupan kasvu vaikuttaa elintarviketurvallisuuteen?

Taloustutka: Maitosektorin sopeutuminen jäykkää
elokuu 23,2016

Maitosektorin sekaannuksen keskellä on toivottu paluuta maitokiintiöiden ja muiden tuotannonrajoitusten aikaan. Harva pysähtyy miettimään, että kiintiöjärjestelmä itsessään on merkittävä pitkän aikavälin syy nykyiseen markkinakriisiin.

Yksinkertaistamista ei lopulta haluta?
toukokuu 9,2016

Maatalouspolitiikan yksinkertaistaminen on avainsanoja useissa keskusteluissa. Yksinkertaistamista vaaditaan ainakin tukiehdoista, tukien hakemisesta, maksatuksista ja valvonnasta. EU:n yhteisen maatalouspolitiikan rakenne ja toimenpiteet ovat lähtökohtaisesti sekavia. Suomessa maatalouspolitiikan monimutkaisuutta on kuitenkin kiitettävästi lisätty myös kotoisilla toimenpiteillä.