Ajankohtaista

Tiedote: PTT politiikkasuositus seuraavalle hallitukselle: Julkista taloutta pitää sopeuttaa vuositasolla neljä miljardia ensi hallituskaudella
joulukuu 1,2022

Suomen seuraavan hallituksen pitäisi sopeuttaa julkista taloutta neljä miljardia euroa vuositasolla, jos tavoitteena on julkisen talouden kestävyys. Näin esittää Pellervon taloustutkimus PTT politiikkasuosituksessaan. Hallituksen toimintaympäristö on hankala, ja tavoitteen saavuttaminen edellyttää poliittisesti vaikeita leikkauksia sosiaaliturvaan sekä veronkiristyksiä.

PTT ja Hiilensidonta ry julkistivat ensimmäisen tilaston hiilikompensaatioista – tavoitteena lisätä tietoa ja avoimuutta markkinoilla
joulukuu 1,2022

Hiilikompensaatiot auttavat yrityksiä ja kuluttajia saavuttamaan ilmastotavoitteitaan ja hillitsemään ilmastonmuutosta, mutta hiilikompensaatioiden markkinoista ei ole Suomessa ollut saatavilla tilastotietoa. Hiilensidonta ry ja Pellervon taloustutkimus PTT ovat nyt käynnistäneet tilastointipalvelun, jonka tavoitteena on lisätä tietoa ja avoimuutta markkinoilla.

PTT Politiikkasuositus 1: Julkista taloutta pitää sopeuttaa vuositasolla neljä miljardia ensi hallituskaudella
joulukuu 1,2022

Pellervon taloustutkimuksen ensimmäinen politiikkasuositus tulevalle hallitukselle pohtii, miten julkisen talouden kestävyys voidaan turvata ja miten suuria sopeutustoimia se vaatii.

Hiilensidonta ry ja Pellervon taloustutkimus PTT käynnistivät kotimaisten hiilikompensaatioiden tilastoinnin - ensimmäinen tilasto julki torstaina!
marraskuu 29,2022

Hiilikompensaatiot auttavat yrityksiä ja kuluttajia saavuttamaan päästötavoitteita ja hillitsemään ilmastonmuutosta, mutta hiilikompensaatioiden markkinoista ei ole Suomessa ollut saatavilla tilastotietoa.

Mitä seuraavan hallituksen pitäisi tehdä? – PTT julkistaa neljä politiikkasuositusta
marraskuu 28,2022

Uusi hallituskausi alkaa ensi keväänä. Mitä visaisia kysymyksiä hallituksen ratkottavaksi tulee talouspolitiikassa eri sektoreilla, ja mitä seikkoja tässä päätöksenteossa pitäisi huomioida? Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa joulu-tammikuun aikana neljän politiikkasuosituksen sarjan

Miten varmistaa teollisuuden huoltovarmuus muuttuneessa maailmassa? PTT etsii keinoja yhdessä tekstiili- ja vaatealan kanssa
marraskuu 23,2022

Koronapandemia ja Ukrainan sota ovat myllänneet käsityksiä huoltovarmuudesta ja kyseenalaistaneet yhteiskunnan kriittisten toimintojen riippuvuuden globaaleista arvoketjuista. Pellervon taloustutkimus PTT on aloittanut tutkimushankkeen, jolla selvitetään, miten teollisuuden huoltovarmuus voidaan saavuttaa tehokkaasti ja miten sitä voidaan vahvistaa.

Marjo Maidell: Metsänomistajan kannattaa avata rohkeasti suunsa, vaikka muut kävisivät metsäkeskustelua tunne edellä
marraskuu 2,2022

Miten metsänomistajien kannattaisi suhtautua kiivaana käytävään keskusteluun metsien käytöstä, pohtii metsäekonomistimme Marjo Maidell kolumnissaan.

Työpaikka avoinna: Etsimme joukkoomme tutkimusviestinnän asiantuntijaa
lokakuu 14,2022

Haluatko olla mukana tekemässä yhteiskunnallisesti vaikuttavaa ja merkityksellistä työtä? Kiinnostaako työskentely viestintätehtävissä tutkimuksen parissa? Haemme tutkimusviestinnän asiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Lue lisää ja hae paikkaa!

Markus Lahtinen: Järkeviä ennusteita hullusta maailmasta
lokakuu 13,2022

Euroopan pysyminen yhtenäisenä on välttämätöntä, jotta Ukraina pystyy torjumaan Venäjän hyökkäyksen. Millaista talouspolitiikkaa tarvitaan tämän varmistamiseksi, pohtii Markus Lahtinen blogissaan.

Oppisopimus ja palkkatuki yksityiselle sektorille kustannustehokkaimpia aktiivisen työvoimapolitiikan palveluja
lokakuu 13,2022

Tarkastusvaliokunnan tilaama tutkimus aktiivisen työvoimapolitiikan palveluiden kustannusvaikuttavuudesta on valmistunut. Tutkimuksessa selvitetään aktiivisen työvoimapolitiikan palveluiden kustannuksia, vaikuttavuutta ja kustannusvaikuttavuutta Suomessa.