Ajankohtaista

Sahatavaran koronasuhdanne alkaa olla ohi - heikentyvä kysyntä laskee hintoja ja leikkaa vientiä
syyskuu 26,2022

Sahatavaramarkkinat ovat uuden edessä, sillä sahatavaran kysyntä kääntyi kevään kuluessa laskuun. Tammi-kesäkuussa sahatavaran vienti Suomesta laski kuusi prosenttia edellisvuodesta. Näin vähän ei ole viety vuosikausiin, ellei ensimmäistä koronavuotta oteta huomioon, kirjoittaa metsäekonomistimme Matti Valonen.

Kutsu: Miten energian hinnat ja sota vaikuttavat metsäsektorilla? - PTT:n metsäalan ennusteen julkistus 6.10.
syyskuu 22,2022

Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa syksyn metsäalan talousennusteensa webinaarissa tiistaina 6.10. klo 10.00. Ennusteessa arvioidaan muun muassa Ukrainan sodan seurauksena rajusti nousseiden energian hintojen vaikutuksia metsäalalla.

PTT:n kansantalouden ennuste: Hintojen nousu ajaa Suomen taantumaan – loppuvuoden inflaatio yli 10 prosenttia
syyskuu 15,2022

Suomen talous vajoaa loppuvuonna taantumaan nopeasti nousevien hintojen vuoksi, arvioi Pellervon taloustutkimus PTT:n kansantalouden ennuste. Loppuvuonna nähdään myös kuukausia, jolloin inflaatio kohoaa yli 10 prosentin. Näkymät tulevaan ovat erittäin epävarmat, mutta todennäköistä on, että hintojen nousu helpottaa ja talous kääntyy uudelleen kasvuun vuoden 2023 jälkipuoliskolla.

Kutsu: Pellervon taloustutkimus PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennusteen julkistus 27.9.
syyskuu 14,2022

PTT julkistaa maa- ja elintarviketalouden ennusteensa webinaarissa 27.9. kello 10.00. Ennusteessa arvioidaan muun muassa sitä, miten sota Ukrainassa sekä nopeasti nouseva inflaatio vaikuttavat maatalouden näkymiin, elintarvikemarkkinoihin ja ruuan hintaan. Ilmoittaudu mukaan täällä!

Keskisuuria yrityksiä pitäisi vauhdittaa kasvuun ekosysteemien avulla
syyskuu 14,2022

Suomalaisten keskisuurten yritysten kasvua ja kilpailukykyä pitäisi edistää kohdentamalla paremmin julkisia ekosysteemipalveluita ja -tukia, sekä tiivistämällä julkisten toimijoiden yhteistyötä, ehdottaa Pellervon taloustutkimus PTT:n ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n selvitys.

Kutsu: Pellervon taloustutkimus PTT:n kansantalouden ennusteen julkistus 15.9. klo 10.00
syyskuu 5,2022

Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa syksyn kansantalouden ennusteensa webinaarissa torstaina 15. syyskuuta kello 10.00. Ennusteessa tarkastellaan Suomen talouden lähivuosien näkymiä hyvin epävarmassa kansainvälisessä tilanteessa. Ilmoittaudu mukaan täällä!

Menestyvä maatalousyrittäjä hallitsee riskit ja maatilan talouden
elokuu 18,2022

Millaisia ovat menestyvät maatilayrittäjät? Tätä kysymystä selvittivät Pellervon taloustutkimus PTT, Luonnonvarakeskus Luke ja TTS Työtehoseura vastavalmistuneessa tutkimuksessaan. Menestyviä maatalousyrittäjiä löytyi ympäri maata, kaikenkokoisilta tiloilta ja eri tuotantosuunnista. Menestyjät kehittivät tilaansa aktiivisesti, ja heitä yhdisti suunnitelmallisuus, markkinoiden seuranta sekä talouden- ja riskinhallintakyky.

Syksyn talousennusteet julkistetaan syyskuun puolivälistä alkaen – laita päivät muistiin
elokuu 17,2022

Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa syys-lokakuussa kolme talousennustetta Suomen talouden ja sen eri sektorien kehityksestä lähivuosina.

Venäjän energiaruletti uhkaa Saksan metsäteollisuutta
elokuu 15,2022

Kaasun loppuminen voisi vähentää paperin- ja kartongintuotantoa saksalaisselvityksen mukaan jopa 90 prosenttia. Mikäli tuotantoa joudutaan rajoittamaan Keski-Euroopassa, se voisi koitua suomalaisen metsäteollisuuden eduksi, kirjoittaa Marjo Maidell kolumnissaan Maaseudun Tulevaisuudessa..

Luomusiemenen luomuus voi olla liiankin monen mutkan takana
elokuu 2,2022

Luomutuotannon periaatteita voisi yksinkertaistaa, jotta säädösrunsaus ei aiheuttaisi tahattomia virheitä tiloilla. Samalla on kuitenkin huolehdittava luomumerkinnän uskottavuudesta, kirjoittaa Elli Lemmetti.