Uutiset

PTT jatkaa ennusteiden alueellistamista - kevään metsäennuste julkistetaan Jyväskylässä

30.tammikuu 2019
44
KATSO KIRJOITTAJAN MUUT ARTIKKELIT»

Kevään ennustekausi alkaa maaliskuun lopulla
- huipennus huhtikuussa Jyväskylässä

Merkkaa jo kalenteriisi PTT:n kevään talousennustepäivät:

* Kansantalouden ennuste 21.3.

* Maa- ja elintarviketalouden ennuste 28.3.

* Metsäsektorin ennuste 4.4. Jyväskylässä

Pellervon taloustutkimus on 40-vuotisen historiansa aikana julkistanut jo toistasataa talousennustetta, ja putki saa jatkoa tänäkin keväänä. Ennustekauden aloittaa tuttuun tapaan kansantalouden ennuste, joka tarkastelee Suomen kansantalouden kehitystä tänä ja ensi vuonna - miten maailmantalouden synkät pilvet vaikuttavat Suomen kasvuun tai velkaantumiseen?

Viikkoa myöhemmin on luvassa etenkin kuluttajia aina kiinnostava maa- ja elintarviketalouden ennuste, jossa tarkastellaan mm. ruuan hintaa, maataloustuotteiden hintoja sekä maataloustulon kehitystä. Poikkeukselliset sääolot ovat tehneet tuottajien olon tukalaksi viime vuosina, mutta miltä suunta näyttää nyt?

Alueellistamistyö jatkuu

PTT:lle tärkeä osa talousennustamista sekä kaikkea tutkimustyötä on aluetalouden näkökulma. Siksi aloitimme viime vuonna ennusteidemme alueellistamisen maakuntiin, ja julkistimme maa- ja elintarvike-ennusteen Seinäjoella. Tänä keväänä perinne jatkuu. Metsäteollisuuden näkymiä ja puumarkkinoita tarkasteleva metsäsektorin ennuste julkistetaan 4. huhtikuuta Jyväskylän kaupungin isännöimänä kaupungintalon juhlasalissa klo 12. Tuoreen ennusteen lisäksi tilaisuudessa kuullaan kaupungin edustajien sekä metsäteollisuuden kommenttipuheenvuorot.

Tervetuloa paikan päälle seuraamaan tilaisuutta! Tarkempi ohjelma ja aikataulu ennustekaudelle päivitetään myöhemmin kevään aikana.

Aiemmat talousennusteemme ovat luettavissa täällä (linkki).