Uutiset

elintarvikesektori

Tiedote: Ennuste: Ruuan hinnan lasku pysähtyy, sää tuo suurta epävarmuutta maatalousmarkkinoille
syyskuu 26,2017

Taloustutka: Kuluttajaa kannattaa kuunnella
kesäkuu 5,2017

Kuluttaja ei ole elintarvikeketjussa vain se viimeinen lenkki, joka syö mitä tarjotaan - hänen tarpeitaan on syytä kuunnella tarkoin, kirjoittaa PTT:n toimitusjohtaja Iiro Jussila.

Miten käy ruuan hinnan, entä lihan kulutuksen? Katso suora lähetys PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennustejulkistuksesta täältä 4.4. klo 10!
maaliskuu 30,2017

Ennusteessa käydään läpi elintarvikkeiden hintakehityksen lisäksi muun muassa maatalouden yrittäjätulon ja viljanhinnan suuntia sekä elintarviketeollisuuden näkymiä.

Taloustutka: Elintarviketurvallisuuden uhat ja niiden ymmärtäminen
tammikuu 2,2017

Elintarviketurvallisuudesta käytävän keskustelun ytimessä Suomessa ovat viime aikoina olleet afrikkalainen sikarutto sekä rannikolla havaittu lintuinfluenssa. Miten kansainvälisen kaupan kasvu vaikuttaa elintarviketurvallisuuteen?

Tiedote: Mitä tehdä, jos elintarvikekriisi iskee? – PTT laati työkalun kriisinhallinnan tueksi
joulukuu 29,2016

Elintarviketurvallisuuteen liittyviä uhkia esiintyy jatkuvasti – esimerkkeinä sikarutto ja lintuinfluenssa. Kansainvälisen kaupan kasvun takia uhat leviävät nopeammin ja laajemmalle kuin ennen, ja siksi tarvitaan enemmän tietoa siitä, mitä uhista seuraa ja miten niihin pitäisi vastata.