Blogi

Tutkijoidemme kolumneja sekä juttuja tutkimusaiheistamme ja teemoistamme.

Ruokahävikin monet kasvot
helmikuu 25,2019

Ruokahävikistä puhuttaessa huomio kiinnittyy yleensä pääasiassa kuluttajiin. Kaupoista ostetaan ruokaa, joka sitten lopulta heitetään pois. Kotitalouksien osuus ruokahävikistä onkin Suomessa suurempi, kuin minkään muun elintarvikejärjes-telmän osan. Kotitaloudet vastaavat liki kolmasosasta ruokahävikkiä.

Taloustutka: Orvokki, lehdokki, vuokko ja moni muu
helmikuu 18,2019

"Hömppäheinä" ja sen viljely vilisee maataloustukikeskustelussa - mikä kaikki edes on hömppäheinää, pohtii maatalousekonomistimme Johannes Piipponen kolumnissaan.

PTT < 3 Bryssel – sivukonttori Euroopan ytimessä aukeaa vuodeksi!
helmikuu 14,2019

Vuosi 2019 on EU:lle merkittävää aikaa. Brexitin kohtalo - ehkä - ratkeaa, uusi europarlamentti valitaan, ja kesällä alkaa Suomen EU-puheenjohtajuuskausi. PTT:n viestintäpäällikkö Kimmo Mäkilä työskentelee osan vuodesta Brysselissä ja bloggaa tapahtumien keskipisteestä.

Kauramaidolla kestävää kannattavuutta
helmikuu 11,2019

Perinteisesti ulkomailla asuessa Suomesta on ollut ikävä ruisleipää ja salmiakkia. Nykyään suurin ikävä on kauramaitoa, sillä kauramaidosta on tullut lyhyessä ajassa kahvi- ja aamupalapöydän vakiotuote. Yhdysvalloissa kauppojen hyllyt notkuvat soija- ja mantelimaitoja, mutta kauramaitoa ei näy. Mantelimaito on hyvää, mutta kauramaitoon verrattuna sen tuotanto kuluttaa huomattavia määriä vettä. Lehmänmaidontuotannon ympäristövaikutuksista puhumattakaan.

Taloustutka: Puumarkkinoista ja vähän metsänomistajistakin
helmikuu 7,2019

Metsänomistajien kaupungistumisen, ikääntymisen ja arvomaailman muutosten on arveltu vähentävän puun tarjontaa, mutta viime vuonna myytiin puuta enemmän kuin koskaan ennen. Mitä kaikkea puumarkkinoilla tapahtuu, siitä kertoo tutkimusjohtajamme Paula Horne kolumnissaan.