Blogi

Tutkijoidemme kolumneja sekä juttuja tutkimusaiheistamme ja erikoistumisteemoistamme

Taloustutka: Digibrändeillä nostetta maakunnille
syyskuu 25,2017

Suomen maakunnilla on mahdollisuus ottaa vahvaa roolia digitalisoitumisessa. Digibrändien luomisessa tarvitaan laajaa yhteistyötä, kirjoittaa liiketaloustutkijamme Raija Heimonen.

Taloustutka: Saako metsänomistajia töniä?
syyskuu 20,2017

Yksi keino vähentää metsää omistavien kuolinpesien määrää olisi tarjota helppo tapa jakaa metsäomaisuus yhteisomistukseksi verotusyhtymänä, kirjoittaa metsäekonomistimme Emmi Haltia.

Taloustutka: Taloudellista tuuppausta ylivelkaantuneelle
syyskuu 11,2017

Velkaongelmien ratkomista on hyvä lähestyä psykologian näkökulmasta, kirjoittaa ekonomistimme Eeva Alho: Ihmisillä on taipumusta hakea vahvistusta myönteisille tunteille ja välttää epämiellyttäviä totuuksia. "Strutsiefektiä" esiintyy silloin, jos tilin saldo hupenee ja tilinomistaja lakkaa kirjautumasta nettipankkiin.

Taloustutka: Palauttavia irtiottoja
syyskuu 5,2017

Aina paras tapa stressikierteen katkaisemiseksi ei ole sinnikäs puurtaminen, vaan irtiotto, kirjoittaa maatalousekonomistimme Suvi Rinta-Kiikka.

Taloustutka: Äänekosken tehdas käyntiin hyvään aikaan
elokuu 30,2017

Metsä Groupin Äänekosken sellutehdas valmistui tarkasti aikataulussaan ja käynnistyi pari viikkoa sitten. Investointi on Suomessa historiallisen suuri ja puunkäytön lisäys merkittävä. Äänekosken tehdas valmistui hyvän markkinatilanteen aikana. Havusellun dollarihinta on Euroopassa noussut liki koko vuoden, ja maailman sellumarkkinoiden kysyntää määrittävässä Kiinassa sellun tarve on pysynyt suurena.