Blogi

Tutkijoidemme kolumneja sekä juttuja tutkimusaiheistamme ja erikoistumisteemoistamme

Taloustutka: Viljelijöiden taloudellinen turvaverkko
helmikuu 20,2017

Viime vuosien markkinamuutokset ovat osoittaneet, että suorat tuet ovat riittämätön turvaverkkomekanismi äkillisiin tulovaihteluihin. Suorat tuet eivät ole pystyneet tasoittamaan maatalouden tuottajahintojen laskusta seuranneita äkillisiä tulonmenetyksiä. Muutokset markkinoilla ovat johtaneet siihen, että vakuutusperusteisilla mekanismeilla on periaatteessa parhaat mahdollisuudet vastata maataloustuotannon taloudellisiin riskeihin, kirjoittaa maatalousekonomisti Heini Toikkanen.

Taloustutka: Hukattujen mahdollisuuksien maa
helmikuu 13,2017

Euroopan unionin alueindeksin mukaan kaikkialla Suomessa olisi hyvät kasvun edellytykset - jostakin syystä näitä mahdollisuuksia hukataan erityisesti Uudenmaan ja Ahvenanmaan ulkopuolella, kirjoittaa ekonomisti Antti Kekäläinen.

Taloustutka: Äidiltä menivät hermot
helmikuu 9,2017

Äidillä ja lapsella oli erimielisyyttä puhelimen käytöstä. Äiti hermostui, lähti lähimetsään ja kuunteli hetken tuulen huminaa puissa. Palasi sitten jo rauhoittuneena kotiin. Ja kas, sopu lapsen kanssa syntyi. Perheen hyvinvointi kasvoi.

Kuinka moni metsänomistaja on puukaupassa aktiivinen, moniko hiljainen? Uusi tutkimus julki 8.2.!
helmikuu 1,2017

PTT:n tutkimus kertoo mm. kuinka suuri osa metsänomistajista on aktiivisia ja hiljaisia, ja miten näiden ryhmien tavoitteet metsänomistuksessa eroavat. Hiljaisilla tarkoitetaan omistajia, jotka eivät viimeiseen 10 vuoteen ole tehneet puukauppaa tai hakeneet tukea metsänhoitotöihin.

Taloustutka: Moneen kertaan myyty
tammikuu 30,2017

Käytettyjen tavaroiden kauppa kuluttajien välillä on jo yksi kiertotalouden suurista virroista. Lastenvaunulenkilläkin voi jo tehdä bisnestä, kirjoittaa Eeva Alho.