Blogi

Tutkijoidemme kolumneja sekä juttuja tutkimusaiheistamme ja erikoistumisteemoistamme

Taloustutka: Kohti muovitonta elämää
huhtikuu 20,2018

Sellun kysynnän näkymät voivat muuttua entistäkin paremmiksi, jos muovia aletaan korvata puupohjaisilla tuotteilla laajemmassa mitassa, kirjoittaa metsäekonomistimme Emmi Haltia.

Taloustutka: Euroalueen uusi turvasatama
huhtikuu 9,2018

Talouskeskusteluun putkahtelee aika ajoin uusia kirjainyhdistelmiä. Yleensä ne tulevat EU:sta. Kansalaiset oppivat finanssikriisissä, että kabineteissa muovattu kirjainyhdistelmä pitää todennäköisesti sisällään euromaiden yhteisvastuuta. ERVV, ERVM ja EVM. Tämän kevään muodikkain akronyymi on SBBS (engl. sovereign bond-backed securities).

Harjoittelijat tositoimissa PTT:llä
huhtikuu 4,2018

Oletko opiskelija tai vastavalmistunut, ja talouden tutkimus kiinnostaa? Tule Pellervon taloustutkimukseen harjoitteluun! Työllistämme vuosittain harjoittelijoita muun muassa tutkimusavustajina tutkimusryhmissämme sekä viestinnän ja hallinnon tehtävissä. Lue, mitä maa- ja elintarviketalouden ryhmässä toiminut Johannes Piipponen ja viestinnän harjoittelija Juuso Heinämäki kertovat ajastaan PTT:llä.

Miten käy ruuan hinnan? - PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennuste kertoo 27.3.! Katso info suorana lähetyksenä täältä
maaliskuu 26,2018

Miten käy ruuan hinnalle? Entä mihin suuntaan maataloustulo lähtee viime vuoden vaikean satokauden jälkeen? PTT:n ennuste julkistetaan tiistaina Seinäjoella klo 12. Voit seurata striimiä kotisivuiltamme.

Taloustutka: Mikä ihmeen kestävä turismi?
maaliskuu 26,2018

Turismi on kestävää, kun sen kehittämisessä huomioidaan positiivisella tavalla ympäristö, paikallinen talous sekä sosiokulttuuriset asiat, kirjoittaa liiketaloustutkijamme Raija Heimonen.