Ajankohtaista

Taloustutka: Viisaus syntyy vuorovaikutuksesta
maaliskuu 7,2018

Kevään ennustekausi käynnistyy - PTT:n ennusteet lähtevät maakuntiin!
maaliskuu 1,2018

Pellervon taloustutkimuksen kansantalouden ennuste julkistetaan 13. maaliskuuta. Tämän kevään ennustekauden uutuutena on ennusteinfojen jalkauttaminen maakuntiin: maa- ja elintarviketalouden ennuste julkistetaan Seinäjoella!

Blogi: Asumismenot ja lainalyhennykset
helmikuu 28,2018

Menot, kustannukset ja kulut - mistä on kyse? Asuntomarkkinoihin erikoistunut ekonomistimme Lauri Vuori avaa taustoja viime päivien keskustelusta, jossa on verrattu omistusasumisen ja vuokra-asumisen kalleutta.

Taloustutka: Vaikuttavuus syntyy yhteistyöstä
helmikuu 26,2018

Tutkimuksen tekijöiden ja käyttäjien pitää tehdä yhteistyötä, jotta voitaisiin arvioida, millaisia vaikutuksia tutkitulla tiedolla on, kirjoittaa PTT:n toimitusjohtaja Iiro Jussila.

Uudistimme julkaisuarkistomme - tutkimuksia luettavissa nyt 1990-luvun puolelle asti
helmikuu 23,2018

PTT:n julkaisupankista löydät raportit, työpaperit ja julkaisut kokotekstinä nykyhetkestä 1990-luvun loppuvuosiin asti. Vanhempia töitä voit kysyä meiltä!

Taloustutka: Ovatko maataloustuottajat ympäristöoptimisteja?
helmikuu 20,2018

PTT:n arvotutkimuksen mukaan maatalousyrittäjät ovat vähemmän huolissaan ympäristöstä kuin muut ammattiryhmät - onko se optimistisuutta vai välinpitämättömyyttä, pohtii maatalousekonomisti Suvi Rinta-Kiikka.

Tule meille tutkimusjohtajaksi! - haku 4.3. mennessä
helmikuu 14,2018

Haemme noin 20 tutkijan yhteisöömme Helsingin keskustaan tutkimusjohtajaa toimiala- ja liiketalouden tutkimusryhmään. Tehtävä on vakituinen. Tule mukaan joukkoomme!

Taloustutka: Naiset töihin päivähoitoon panostamalla
helmikuu 12,2018

Merkittävin teko, joka parantaa naisten työllisyyttä ja tasa-arvoa työmarkkinoilla, on panostus päivähoidon laatuun, kirjoittaa ekonomistimme Veera Holappa. Päivähoidosta täytyy saada houkuttelevampi ja aiempaa luotettavampi vaihtoehto kotihoidolle.

Taloustutka: Korvataan muovi biohajoavilla pakkauksilla
helmikuu 7,2018

Viime vuosina puupohjaisten pakkausmateriaalien tuotekehitys on edennyt harppauksin, kirjoittaa metsäekonomistimme Matti Valonen. Selluloosasta on kehitetty muun muassa muovin kaltainen pakkausmateriaali ja muovikelmua vastaava kalvo.

Tiedote: Suomalaiset ovat arvoiltaan yhtenäinen kansa – vaikka emme sitä hoksaakaan
helmikuu 1,2018

PTT:n tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten arvoja ja sosiaalisen pääoman eroja alueellisesti. "Ihmiset eivät välttämättä tiedosta arvojensa samankaltaisuutta tai sitten ihmisestä välittyvät arvot eivät aina kerro heidän perusarvoistaan”, sanoo maatalousekonomisti Suvi Rinta-Kiikka.