Ajankohtaista

Harjoittelijat tositoimissa PTT:llä
huhtikuu 4,2018

Oletko opiskelija tai vastavalmistunut, ja talouden tutkimus kiinnostaa? Tule Pellervon taloustutkimukseen harjoitteluun! Työllistämme vuosittain harjoittelijoita muun muassa tutkimusavustajina tutkimusryhmissämme sekä viestinnän ja hallinnon tehtävissä. Lue, mitä maa- ja elintarviketalouden ryhmässä toiminut Johannes Piipponen ja viestinnän harjoittelija Juuso Heinämäki kertovat ajastaan PTT:llä.

Tiedote: Ruuan hinta kääntyy ylöspäin - tuottajan suupielet eivät
maaliskuu 27,2018

Ruuan hinta nousee Suomessa tänä vuonna, kertoo Pellervon taloustutkimuksen PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennuste. Nousua on kaikissa tuoteryhmissä, mutta yksittäisten tuotteiden kohdalla erot voivat olla suuria. Maatalouden yrittäjätuloa vetää alaspäin tuotantopanosten hinnannousu.

Maa- ja elintarviketalous 2018 kevät
maaliskuu 27,2018

Miten käy ruuan hinnan? - PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennuste kertoo 27.3.! Katso info suorana lähetyksenä täältä
maaliskuu 26,2018

Miten käy ruuan hinnalle? Entä mihin suuntaan maataloustulo lähtee viime vuoden vaikean satokauden jälkeen? PTT:n ennuste julkistetaan tiistaina Seinäjoella klo 12. Voit seurata striimiä kotisivuiltamme.

Taloustutka: Mikä ihmeen kestävä turismi?
maaliskuu 26,2018

Turismi on kestävää, kun sen kehittämisessä huomioidaan positiivisella tavalla ympäristö, paikallinen talous sekä sosiokulttuuriset asiat, kirjoittaa liiketaloustutkijamme Raija Heimonen.

Tiedote: Tutkimus: Asumisen hintaa nostaa Suomessa tarjonnan puute, eivät asuntosijoitusyhtiöiden tuotot
maaliskuu 22,2018

PTT tutki yhdessä Aalto-yliopiston ja 4FRONT Oy:n kanssa Suomen vuokra-asuntosijoitusmarkkinoita. Tutkimuksen mukaan asuntotarjontaa voitaisiin lisätä muun muassa järkevöittämällä sääntelyä, kohdentamalla tuettua asumista sitä eniten tarvitseville sekä lisäämällä markkinaehtoisuutta.

Uutta tietoa vuokra-asuntosijoitusalasta: Mikä on sen kannattavuus? Entä miten hillitä asumiskustannusten nousua?
maaliskuu 21,2018

Torstaina 22.3. julkistetaan PTT:n, Aalto-yliopiston ja 4FRONTin tutkimus "Vuokra-asuntosijoitusalan kannattavuus, kilpailutilanne ja kehittämistarpeet". Tutkimus kertoo mm. mitkä ovat asuntosijoitusyhtiöiden tuotot ja mikä on tuetun asuntokannan syrjäyttämisvaikutus.

Blogi: Lainakatot ylivelkaantumisen ehkäisemiseksi, eivät kotitalouksien kiusaksi
maaliskuu 21,2018

Lainakatto nousee heinäkuun alusta - mitä toimenpiteellä tavoitellaan? Ekonomistimme Eeva Alho ja Lauri Vuori kertovat blogissaan lainakaton tarkoituksesta ja vaikutuksista.

Taloustutka: Kuka uudistaa maatalouspolitiikan?
maaliskuu 20,2018

Maatalouspolitiikan rakenteet ja niistä käyty keskustelu on pitkään ollut säilyttävää ja uudistuminen vaikeaa. Kenen laatima poliittinen ohjelma ottaa haltuun kentällä nyt olevan tilan, kysyy tutkimusjohtajamme Kyösti Arovuori.

PTT forecast spring 2018: Shadow of financial crisis recedes – strong growth for Finnish economy in 2018 and 2019
maaliskuu 14,2018

Robust growth of the world economy will also give a boost to Finland, according to the national economic forecast of Pellervo Economic Research Institute. The growth will be 2.8 percent this year and next, and employment will increase by almost 90,000.