Ajankohtaista

Robotiikka luo mahdollisuuksia
syyskuu 3,2018

Robotiikan ja automaation mahdollisuuksista keskustellaan paljon työelämässä. Siivousrobotit poistavat pölyn kodeistamme ja automaattisesti liikkuvat ruohonleikkurit siistivät nurmikon. Palvelurobotteja testataan ja kokeillaan hyvinvointisektorilla. Autonvalmistajat testaavat itsestään navigoivia robottiautoja, jotka jo lähitulevaisuudessa liikkuvat teillämme mahdollistaen vaivattoman liikkumisen paikasta toiseen.

Mitä kesän harjoittelusta jäi käteen Juuso?
elokuu 29,2018

Kesäharjoittelijoidemme siirtyminen opiskelijaelämään on varma syksyn merkki. Tutkimusryhmien mukaan harjoittelijoiden panos oli tänä kesänä välttämätön, ja apukäsille oli tarjottavana monenkirjavia hankkeita. Seuraavassa muutama perinteinen kysymys maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmän Juuso Aalto-Setälälle, jolla mahdollisesti on muuten talon pienin tasoitus golfissa?!

Tule meille metsäteollisuuden asiantuntijaksi!
elokuu 28,2018

Haemme noin 25 henkilön työyhteisöömme metsäteollisuuden asiantuntijaa. Metsäekonomistina pääset taloustutkimuksen näköalapaikalle, jossa Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa metsäsektorin ja koko yhteiskunnan talouden kehittymiseen. Olet osa innostavaa, avointa ja kansainvälistyvää työyhteisöä, jossa teet monialaista tutkimusta.

Suomi on puun maa – vai betonin?
elokuu 27,2018

Ennen muuttoani Suomeen pidin paljon Alppien vuoriston tummista puurakennuksista. Luulin Pohjoismaistakin löytyvän samanlaista idyllistä tunnelmaa. Petyin kuitenkin huomatessani, että kivoista puurakennuksista oli kaupungeissa jäljellä vain pieni osa.

Kiinan sosiaalinen luottoluokitusjärjestelmä
elokuu 24,2018

Kiina on tällä hetkellä kehittämässä heikkoa institutionaalista järjestelmäänsä, jonka yhtenä projektina on sosiaalisen luottoluokitusjärjestelmän luominen. Kiinassa ei tällä hetkellä ole luottomerkintäjärjestelmää, eikä luottamus toisiin ihmisiin tai yrityksiin ole muutenkaan itsestäänselvyys kiinalaisille. Kiinalaisessa yhteiskunnassa vallitseekin todellinen luottamuspula, johon hallinto haluaa ratkaisun pikaisesti.

Infograafi Asumismenot 2018-selvityksestä
elokuu 23,2018

Katso tästä yhteenvetona tärkeimmät asiat Asumismenot-selvityksestä

Tiedote: Asumismenot kasvavat yhä – Tulojen kasvu parantaa kotitalouksien asemaa
elokuu 21,2018

Suomalaisten asumismenot kasvavat vuosina 2018-2020 keskimäärin arviolta 2,1 prosentin vuosivauhtia, kertoo Kiinteistöliiton ja Omakotiliiton Pellervon taloustutkimuksella PTT:llä teettämä asumismenoselvitys. Vaihtelu asuinpaikan, asumismuodon ja kotitalouden tyypin mukaan on kuitenkin suurta. Samoin vaihtelee se, miten suuren osan käytettävissä olevista nettotuloista asumismenot nielaisevat. Esimerkiksi kerrostalossa vuokralla asuvan lapsiperheen tuloista asuminen vie vajaat 21 prosenttia, kun omakotitalossa yksin asuvalla eläkeläisnaisella osuus voi olla lähes 40 prosenttia.

Taloustutka: Mitä on vaikuttavuussijoittaminen?
elokuu 20,2018

Vaikuttavuussijoittamisesta puhuttaessa tarkoitetaan sijoitustoimintaa, jonka tarkoituksena on tuoton lisäksi saada aikaiseksi mitattavaa positiivista vaikutusta yhteiskuntaan tai ympäristöön. Eri sijoittajat ja sijoituskohteet saattavat kuitenkin painottaa vaikuttavuuden ja tuoton välistä tärkeyttä eri tavoin.

Tiedote: PTT vahvistaa osaamistaan yritysten ja organisaatioiden tutkimuksessa – Seppo Leminen nimitetty tutkimusjohtajaksi
elokuu 17,2018

Tutkimuslaitoksen toimiala- ja liiketalouden tutkimusryhmän uutena tutkimusjohtajana on elokuun alussa aloittanut KTT, TKT Seppo Leminen. Hänen erityisosaamistaan ovat liiketoiminnan kehittäminen ja innovaatioiden johtaminen. Myös robotiikka ja lohkoketjut ovat kiinnostuksen kohteina - lue lisää!

Taloustutka: Asuntokauppaa ympäri Suomen
elokuu 13,2018

Alkukesästä julkaistut luvut asuntokaupan hyytymisestä ehtivät kummastuttaa asuntomarkkinoita seuraavia. Ennakkotietojen mukaan erityisesti pääkaupunkiseudulla kauppamäärien lasku vaikutti äkkiseltään olevan huomattavaa. Asuntokauppaa on silti samalla käyty myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.