Ajankohtaista

Kiinnostaako kesätyö tutkimuksen parissa?
huhtikuu 9,2018

PTT rekrytoi kesäharjoittelijoita avustaviin tutkimustehtäviin. Harjoittelijahaku nyt käynnissä!

Taloustutka: Euroalueen uusi turvasatama
huhtikuu 9,2018

Talouskeskusteluun putkahtelee aika ajoin uusia kirjainyhdistelmiä. Yleensä ne tulevat EU:sta. Kansalaiset oppivat finanssikriisissä, että kabineteissa muovattu kirjainyhdistelmä pitää todennäköisesti sisällään euromaiden yhteisvastuuta. ERVV, ERVM ja EVM. Tämän kevään muodikkain akronyymi on SBBS (engl. sovereign bond-backed securities).

Harjoittelijat tositoimissa PTT:llä
huhtikuu 4,2018

Oletko opiskelija tai vastavalmistunut, ja talouden tutkimus kiinnostaa? Tule Pellervon taloustutkimukseen harjoitteluun! Työllistämme vuosittain harjoittelijoita muun muassa tutkimusavustajina tutkimusryhmissämme sekä viestinnän ja hallinnon tehtävissä. Lue, mitä maa- ja elintarviketalouden ryhmässä toiminut Johannes Piipponen ja viestinnän harjoittelija Juuso Heinämäki kertovat ajastaan PTT:llä.

Tiedote: Ruuan hinta kääntyy ylöspäin - tuottajan suupielet eivät
maaliskuu 27,2018

Ruuan hinta nousee Suomessa tänä vuonna, kertoo Pellervon taloustutkimuksen PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennuste. Nousua on kaikissa tuoteryhmissä, mutta yksittäisten tuotteiden kohdalla erot voivat olla suuria. Maatalouden yrittäjätuloa vetää alaspäin tuotantopanosten hinnannousu.

Maa- ja elintarviketalous 2018 kevät
maaliskuu 27,2018

Miten käy ruuan hinnan? - PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennuste kertoo 27.3.! Katso info suorana lähetyksenä täältä
maaliskuu 26,2018

Miten käy ruuan hinnalle? Entä mihin suuntaan maataloustulo lähtee viime vuoden vaikean satokauden jälkeen? PTT:n ennuste julkistetaan tiistaina Seinäjoella klo 12. Voit seurata striimiä kotisivuiltamme.

Taloustutka: Mikä ihmeen kestävä turismi?
maaliskuu 26,2018

Turismi on kestävää, kun sen kehittämisessä huomioidaan positiivisella tavalla ympäristö, paikallinen talous sekä sosiokulttuuriset asiat, kirjoittaa liiketaloustutkijamme Raija Heimonen.

Tiedote: Tutkimus: Asumisen hintaa nostaa Suomessa tarjonnan puute, eivät asuntosijoitusyhtiöiden tuotot
maaliskuu 22,2018

PTT tutki yhdessä Aalto-yliopiston ja 4FRONT Oy:n kanssa Suomen vuokra-asuntosijoitusmarkkinoita. Tutkimuksen mukaan asuntotarjontaa voitaisiin lisätä muun muassa järkevöittämällä sääntelyä, kohdentamalla tuettua asumista sitä eniten tarvitseville sekä lisäämällä markkinaehtoisuutta.

Uutta tietoa vuokra-asuntosijoitusalasta: Mikä on sen kannattavuus? Entä miten hillitä asumiskustannusten nousua?
maaliskuu 21,2018

Torstaina 22.3. julkistetaan PTT:n, Aalto-yliopiston ja 4FRONTin tutkimus "Vuokra-asuntosijoitusalan kannattavuus, kilpailutilanne ja kehittämistarpeet". Tutkimus kertoo mm. mitkä ovat asuntosijoitusyhtiöiden tuotot ja mikä on tuetun asuntokannan syrjäyttämisvaikutus.

Blogi: Lainakatot ylivelkaantumisen ehkäisemiseksi, eivät kotitalouksien kiusaksi
maaliskuu 21,2018

Lainakatto nousee heinäkuun alusta - mitä toimenpiteellä tavoitellaan? Ekonomistimme Eeva Alho ja Lauri Vuori kertovat blogissaan lainakaton tarkoituksesta ja vaikutuksista.