Ajankohtaista

Taloustutka: Lain voimalla neuvotteluvoimaa
toukokuu 21,2018

Tunnelma elintarvikeketjussa on viime vuosina ollut erityisen kireä. Kauppa on kohdannut kovaa hintakilpailua ja monien elintarvikkeiden hinnat ovat laskeneet. Kauppa on pystynyt kuitenkin kohtuullisesti säilyttämään katteensa pitämällä kustannukset kurissa. Tämä on yhtäältä tarkoittanut, että hintakilpailun kustannukset ovat vyöryneet ketjussa alaspäin tavarantoimittajille...

Taloustutka: Osuustoiminta voi edistää terveyttä
toukokuu 14,2018

Terveys on WHO:n määritelmää mukaillen jotain, joka on täydellinen fyysisen, henkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila. Se on niin meissä itsessämme kuin aineettomasti ympärillämmekin.

Taloustutka: Komissio tavoittelee vahvaa yhdessä tekemisen meininkiä
toukokuu 7,2018

Euroopan unionin seuraavan monivuotisen rahoituskehyksen valmistelu ja neuvottelut käyvät kiivaana. Komissio julkaisi omat suuntaviivana EU:n tulevaksi budjettirakenteeksi vuosille 2021-2027 viime viikolla.

Taloustutka: Lainakatossa riittää kehitettävää
huhtikuu 30,2018

Lainakaton kiristämisellä on tärkeä rooli hidastaa velkaantumista ja ehkäistä asuntomarkkinoiden kuumenemista - sillä voi kuitenkin olla vaikutuksia työvoiman alueelliseen liikkuvuuteen, kirjoittaa ekonomistimme Lauri Vuori.

Taloustutka: Kestävää kasvua
huhtikuu 25,2018

Miltä näyttävät seuraavat kymmenen vuotta Suomen metsäalalla? Luvassa ainakin kasvua ja arvonnousua, kirjoittaa tutkimusjohtajamme Paula Horne.

Taloustutka: Kohti muovitonta elämää
huhtikuu 20,2018

Sellun kysynnän näkymät voivat muuttua entistäkin paremmiksi, jos muovia aletaan korvata puupohjaisilla tuotteilla laajemmassa mitassa, kirjoittaa metsäekonomistimme Emmi Haltia.

Tiedote: PTT-ennuste metsäteollisuudesta: Metsäteollisuuden vienti jatkaa kasvuaan
huhtikuu 12,2018

Uudet investoinnit vaikuttavat merkittävästi metsäsektorin tuotantoon tänä ja ensi vuonna, kertoo Pellervon taloustutkimuksen metsäsektorin ennuste. Sellun viennissä kasvu on erityisen voimakasta tänä vuonna, jolloin Äänekosken sellutehdas alkaa käydä täydellä kapasiteetilla.

Tiedote: PTT-ennuste metsätaloudesta: Puun tarve lisääntyy edelleen
huhtikuu 12,2018

Metsäteollisuuden puunkäyttö saavuttaa hyvän taloustilanteen ja investointien myötä yli 70 miljoonan kuutiometrin rajan ensi kertaa laman jälkeen, kertoo Pellervon taloustutkimuksen metsäsektorin ennuste.

Metsäsektori 2018 - kevät
huhtikuu 12,2018

Metsäsektorin ennuste päättää PTT:n ennustekauden - katso suora lähetys 12.4. klo 10.00 täältä!
huhtikuu 11,2018

Sellun tuotanto kasvanut, miten käy hintojen? Riittääkö tukkipuu kun hakkuumäärät kasvavat? Muun muassa näistä teemoista uutta tietoa PTT:n metsäennusteessa. Ennuste julkistetaan tiedotustilaisuudessa torstaina 12.4.2018 klo 10.00.