Ajankohtaista

Tiedote: Ennuste: Kasvu jatkuu vahvana myös ensi vuonna
syyskuu 26,2017

Suomen talous kasvaa tänä vuonna 3,0 prosenttia, ja kasvu jatkuu vahvana myös ensi vuonna, jolloin se on 2,6 prosenttia, kertoo Pellervon taloustutkimuksen kansantalousennuste.

Tiedote: Ennuste: Ruuan hinnan lasku pysähtyy, sää tuo suurta epävarmuutta maatalousmarkkinoille
syyskuu 26,2017

Miten käy ruuan hinnan, minne suuntaa Suomen talous? - PTT:n talousennusteiden kausi käynnistyy 26.9., katso suora lähetys täältä!
syyskuu 26,2017

Ensimmäisinä julkistetaan kansantalouden ennuste sekä maa- ja elintarviketalouden ennuste yhteisessä infossa. Voit seurata tilaisuutta myös verkosta.

Taloustutka: Digibrändeillä nostetta maakunnille
syyskuu 25,2017

Suomen maakunnilla on mahdollisuus ottaa vahvaa roolia digitalisoitumisessa. Digibrändien luomisessa tarvitaan laajaa yhteistyötä, kirjoittaa liiketaloustutkijamme Raija Heimonen.

Taloustutka: Saako metsänomistajia töniä?
syyskuu 20,2017

Yksi keino vähentää metsää omistavien kuolinpesien määrää olisi tarjota helppo tapa jakaa metsäomaisuus yhteisomistukseksi verotusyhtymänä, kirjoittaa metsäekonomistimme Emmi Haltia.

Taloustutka: Taloudellista tuuppausta ylivelkaantuneelle
syyskuu 11,2017

Velkaongelmien ratkomista on hyvä lähestyä psykologian näkökulmasta, kirjoittaa ekonomistimme Eeva Alho: Ihmisillä on taipumusta hakea vahvistusta myönteisille tunteille ja välttää epämiellyttäviä totuuksia. "Strutsiefektiä" esiintyy silloin, jos tilin saldo hupenee ja tilinomistaja lakkaa kirjautumasta nettipankkiin.

Taloustutka: Palauttavia irtiottoja
syyskuu 5,2017

Aina paras tapa stressikierteen katkaisemiseksi ei ole sinnikäs puurtaminen, vaan irtiotto, kirjoittaa maatalousekonomistimme Suvi Rinta-Kiikka.

Taloustutka: Äänekosken tehdas käyntiin hyvään aikaan
elokuu 30,2017

Metsä Groupin Äänekosken sellutehdas valmistui tarkasti aikataulussaan ja käynnistyi pari viikkoa sitten. Investointi on Suomessa historiallisen suuri ja puunkäytön lisäys merkittävä. Äänekosken tehdas valmistui hyvän markkinatilanteen aikana. Havusellun dollarihinta on Euroopassa noussut liki koko vuoden, ja maailman sellumarkkinoiden kysyntää määrittävässä Kiinassa sellun tarve on pysynyt suurena.

Taloustutka: Nyt on toiminnan aika
elokuu 21,2017

Työmarkkinoiden muutosvauhti on kiihtynyt huimasti viime vuosina. Niin tehtävärakenne kuin työn tekemisen muodot muuttuvat. Muutoksia aiheuttavat ensinnäkin teknologinen kehitys ja siitä seuranneet ilmiöt digitalisaatio ja robotisaatio. Toisaalta väestörakenteen muutos, kuten ikääntyminen ja maahanmuutto, luo omat haasteensa työvoiman riittävyydelle. Lisäksi perinteisen palkkatyön ja yrittäjyyden välisen rajan hämärtyminen alustatalouden myötä asettaa vaatimuksia työn määrittelylle.

PTT hakee ekonomistia määräaikaiseen työsuhteeseen - hae 25.8. mennessä!
elokuu 17,2017

Työn pääsisältö on soveltavien tutkimusprojektien tekeminen sekä osallistuminen kaksi kertaa vuodessa talousennusteiden laatimiseen. Lisäksi tehtäviin kuuluvat projektihankinta, kansantalouden kehityksen seuranta ja alan asiantuntijatehtävät. Hae 25.8. mennessä!