Ajankohtaista

Taloustutka: Kangastuksia ja keitaita ruokaerämaassa
heinäkuu 18,2017

Kyläkauppojen kehityksen suuntana on toimia entistä enemmän alueen asukkaiden lähipalveluiden tarjoajana. Perinteinen elintarvikkeiden myynti hyllystä on enää vain kapea osa palvelukokonaisuutta, kirjoittaa ekonomistimme Lauri Vuori.

Taloustutka: Ruuan kulutusjuhlaa
heinäkuu 5,2017

Suomalaiset söivät viime vuonna reilu kaksi prosenttia enemmän lihaa kuin vuonna 2015, Luonnonvarakeskus kertoi viime viikolla. Naudan- ja sianlihan kulutus oli pysynyt liki entisellään, mutta siipikarjanlihaa syötiin liki yhdeksän prosenttia enemmän. Samaan aikaan, kun puhutaan kasvisruokien suosion kasvusta, lihaa syödään enemmän kuin koskaan.

Tiedote: Maaseudun kehittämisohjelma on luonut koulutusta ja työpaikkoja – alueellisia eroja kuitenkin näkyvissä
heinäkuu 3,2017

PTT:n selvitys Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta suosittaa mm. viljelijäkoulutuksia ja muita matalan kynnyksen toimia.

Taloustutka: Oma maa mansikka, muu maa mandariini
kesäkuu 26,2017

Kausivaihtelu näkyy elintarvikkeiden saatavuudessa ja hinnoittelussa pitkin vuotta - kotimaisten tuoretuotteiden sesonki on vasta alkamassa, kirjoittaa maatalousekonomisti Heini Toikkanen.

Taloustutka: Tasa-arvoa talouspolitiikkaan
kesäkuu 19,2017

Sukupuolivaikutusten huomioimisessa ei ole kysymys vain tasa-arvosta, vaan myös tehokkuudesta ja hyvinvoinnista, kirjoittaa ekonomisti Antti Kekäläinen.

Miksi talousennuste on kuin scifiä? Onko GMO vaaraksi? Miksi kuluttaja on kunkku myös maataloudessa? – kuuntele Pettu-podcast!
kesäkuu 16,2017

PTT:n kuusiosainen podcast-sarja käy läpi tukun ajankohtaisia ruoka-aiheita - tieteen pohjalta ja vastakkainasetteluja välttäen.

Taloustutka: Metsien käyttö ristipaineissa
kesäkuu 12,2017

Yhteiskunnan monia tavoitteita metsille voitaisiin saavuttaa samanaikaisesti metsänomistajien profiloitumisella ja toimintatapojen voimakkaammalla eriytymisellä, kirjoittaa metsäekonomisti Emmi Haltia.

Taloustutka: Kuluttajaa kannattaa kuunnella
kesäkuu 5,2017

Kuluttaja ei ole elintarvikeketjussa vain se viimeinen lenkki, joka syö mitä tarjotaan - hänen tarpeitaan on syytä kuunnella tarkoin, kirjoittaa PTT:n toimitusjohtaja Iiro Jussila.

Pettu-podcast jakso 6: Maistuuko ekonomistille GMO tai luomu? - Kuuntele jakso täältä!
kesäkuu 2,2017

Podcastimme kuudennessa jaksossa murretaan ruokaan liittyviä myyttejä. Osansa saavat niin geenimuuntelu, luomutuotanto kuin ruokahävikkikin.

Taloustutka: Maatalouspolitiikan pata porisee
toukokuu 30,2017

Nykyinen maatalouspolitiikka saattaa keskittyä liiaksikin vain sektorin säilyttämiseen sen kehittämisen sijaan, kirjoittaa tutkimusjohtaja Kyösti Arovuori.