Ajankohtaista

Taloustutka: Mikä puhkaisee Ruotsin asuntokuplan?
toukokuu 22,2017

Asuntokuplan puhkeamiseen on kolme tapaa, kirjoittaa ekonomistimme Eeva Alho. Kupla saattaa kuitenkin hiipua hallitusti romahduksen sijasta - hannuhanhille sopivasti.

Pettu-podcast jakso 4: Onko kotimainen ruoka aina parasta? Mitä ruokaa Suomi voisi viedä ja millainen omavaraisuus saadaan kymmenellä perunalla – kuuntele jakso tästä!
toukokuu 19,2017

Jaksossa pohdimme muun muassa suhteellista etua ja kuulemme, että suomalainen mansikka maistuu ekonomistillekin.

Taloustutka: Lisääntyvien hakkuiden vaikutuksia arvioitava kokonaisvaltaisesti
toukokuu 15,2017

On jälleen aika miettiä, mitä haluamme metsiltämme, kirjoittaa metsäekonomisti Matleena Kniivilä viime aikojen hakkuukeskusteluun liittyen.

Pettu-podcast jakso 3: Kallistuuko ruoka aina vain, ja miksi voi olla huono idea syödä ruokakorista – Kuuntele jakso täältä!
toukokuu 12,2017

Jokaisella meistä on vankka mielipide ruuan ja varsinkin kahvikupin hinnasta, mutta miltä ruuan hinta ja sen muutokset näyttävät ekonomistin vinkkelistä?

Taloustutka: Oiva tilaisuus uudistuksille
toukokuu 8,2017

Nopeutuvan talouskasvun aikana uudistuksia olisi kivuttomampi tehdä kuin taantumassa, kirjoittaa ennustepäällikkö Janne Huovari. Hän toivoo hallituksen budjettiriiheltä enemmän rohkeutta kuin mitä puoliväliriihessä nähtiin.

Pettu-podcast jakso 2: Kysynnän ja tarjonnan muna-kana-probleema - eli mitä kävikään häkkikananmunille? - Kuuntele jakso täältä!
toukokuu 5,2017

PTT:n podcastin toisessa jaksossa keskustellaan kysynnän ja tarjonnan laeista ruuantuotannossa. Mitkä historialliset syyt hankaloittavat sektorin reagointia markkinamuutoksiin?

Tiedote: Suhdannekorjatun alijäämän arviointi perustuu epävarmoihin oletuksiin
toukokuu 4,2017

EU:n komission käyttämä menetelmä Suomen julkisen talouden tasapainon suhdannekorjaukseen on monimutkainen ja epävarma, kertoo PTT:n tutkimus.

Töitä tarjolla! PTT hakee metsäekonomistia
toukokuu 4,2017

Haemme osaavaa metsäekonomistia toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen noin 20 tutkijan yhteisöömme Helsingin keskustaan

Tutkimus: Luonto- ja kulttuuriperintökohteiden arvo pitäisi tunnistaa ja mitata
toukokuu 2,2017

Pohjoismainen tutkimus suosittaa, että luonto- ja kulttuuriperintökohteiden tuomat hyvinvointivaikutukset ja aluetaloudelliset vaikutukset pitäisi tunnistaa, mitata sekä vertailla niitä vaihtoehtoiskustannuksiin – menetelmiä on.

Pettu-podcast: Lihan ja kasvisten vastakkainasettelu ei kannata -kuuntele avausjakso täältä!
huhtikuu 28,2017

Podcast-sarjamme ensimmäisessä jaksossa pohditaan muun muassa kasvisruuan nousua, ruuan kulutusta ja väestörakenteen muutosta.