Ajankohtaista

Syntyykö muuttuvasta biotaloudesta uutta arvoa Suomelle? - PTT-seminaari vastaa 27.11.!
marraskuu 16,2017

Pellervon taloustutkimuksen syysseminaari pureutuu uuden biotalouden mahdollisuuksiin ja kysymyksiin. Pääpuhuja on pohjoisamerikkalainen metsäalan huippuanalyytikko ja rahoitusekspertti Don Roberts. Ilmoittaudu mukaan täältä!

Taloustutka: Pelto lähettää tekstarin
marraskuu 13,2017

Esineiden internet ja massadata tekevät tuloaan myös maanviljelykseen - tulevaisuudessa peltoon kylvetään myös älysiemeniä, kirjoittaa tutkimusjohtajamme Olli-Pekka Ruuskanen.

Taloustutka: Suomesta metsätalouden mallimaa - tieteen tuella
marraskuu 6,2017

Ei pelkkää lobbausta vaan vankkaan tieteeseen nojaavaa tietoa - metsäekonomistimme Maurizio Sajeva pohtii, miten Suomen kannattaisi ajaa metsäkantojaan EU:ssa.

Taloustutka: Suorat tuet kivenä kengässä
lokakuu 30,2017

EU:n maatalouspolitiikan peruselementtinä olevat suorat tuet kaipaavat remonttia, kirjoittaa maatalousekonomistimme Heini Lehtosalo. Suorat tuet muun muassa jarruttavat rakennekehitystä ja nostavat maan hintaa.

Tiedote: Tutkimus: Yleinen asumistuki merkittävä ja läpinäkyvä tukimuoto kuluttajille
lokakuu 26,2017

PTT:n tutkimuksen mukaan yli 60 prosenttia asumistukea saavista vuokralaisista pitää asumistukea merkittävänä elämiseen vaikuttavana tekijänä. Mikäli asumistuki pienenisi, asunnon vaihtamista ei nähdä varteenotettavana vaihtoehtona.

Tiedote: Yhteiskunnalliset muutokset piiskaavat EU:n maatalouspolitiikkaa uudistumaan
lokakuu 25,2017

Paineet EU:n maatalouspolitiikan uudistamiseksi kasvavat, ja uusia linjauksia odotetaan jo tämän vuoden lopulla. Mikä muuttuu - ja mitä siitä seuraa Suomelle? Tätä käsittelee PTT:n ja Luken yhteinen seminaari.

Taloustutka: Espanja roihuaa molemmilla laidoilla
lokakuu 23,2017

Millaisia talousvaikutuksia Katalonian itsenäisyydellä voisi olla? Entä millaisia teitä Espanjalla on ulos kriisistä, pohtii ekonomistimme Antti Kekäläinen.

Miltä asumisen tuet näyttävät vuokralaisen näkökulmasta ? - Uusi tutkimuksemme aiheesta julki 26.10.!
lokakuu 20,2017

Tutkimuksessa haluttiin selvittää muun muassa erilaisten tukien merkitystä vuokralla asujille, millaisissa asunnoissa asuvat saavat eniten asumistukea ja miten asumistukien väheneminen vaikuttaisi asumiseen.

Taloustutka: Riskienhallinta osana ulkomaankauppaa
lokakuu 16,2017

Kiinasta on tullut nopeassa tahdissa tärkeä vientimaa suomalaiselle sahateollisuudelle. Lisäkasvua ja uusia kauppakumppaneita on kuitenkin syytä etsiä jo riskienhallinnankin takia, kirjoittaa metsäekonomistimme Matti Valonen.

PTT tutki vastaanottotoiminnan kustannuksia - parempi valmistautuminen lisäisi kustannustehokkuutta
lokakuu 13,2017

Tutkimuksen mukaan vastaanottotoiminnan kustannustehokkuutta voitaisiin edistää muun muassa kasvattamalla jo olemassa olevien yksiköiden kapasiteettia.