Ajankohtaista

Taloustutka: Pisara meressä
huhtikuu 20,2017

Valtamerissä vellovat muovipyörteet, merien muovijäte­ongelma ja muovin kertyminen eläinkuntaan ovat tulleet viime vuosina uutisoinnista tutuiksi. Muovin päätyminen luontoon on todellinen ongelma ja uhka paitsi luonnolle myös ihmiskunnalle.

Tiedote: Metsäteollisuuden vienti kasvaa selvästi, kertoo PTT-ennuste
huhtikuu 11,2017

Investoinnit nostavat suomalaisen sellun viennin ennätyslukemiin tänä ja ensi vuonna. Myös kartonkia viedään ennätysmäärä. Paperin tuotannon ja viennin väheneminen jatkuu kuitenkin sekä tänä että ensi vuonna.

Tiedote:Metsäteollisuuden lisääntyvä puunkäyttö tuo metsiin yhä lisää hakkuita ja puukauppoja
huhtikuu 11,2017

PTT-ennuste: Puukaupat ja hakkuut lisääntyvät edelleen. Kysynnän kasvu heijastuu nousevina puun hintoina.

Metsäsektori 2017 - kevät
huhtikuu 11,2017

Metsäsektori 2017 - kevät, Teema: Suomi ja metsätalous itsenäisyyden alussa
huhtikuu 11,2017

PTT:n metsäsektorin ennuste julkistetaan 11.4. klo 10 - miten kiivaana käyvä puukauppa vaikuttaa hintoihin? Katso suora lähetys!
huhtikuu 7,2017

Ennusteessa selvitetään myös mm. kasvavan sellukapasiteetin ja sahatavaran kysynnän kasvun vaikutuksia.

Tiedote: PTT-ennuste: Ruuan hinnan lasku pysähtyy
huhtikuu 4,2017

Ruuan hintataso Suomessa laskee vielä tänä vuonna. Loppuvuodesta nähdään silti nousevia hintoja, kertoo Pellervon taloustutkimuksen PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennuste. Ensi vuonna ruuan hintaan on odotettavissa hienoista nousua.

Tiedote: PTT-ennuste: Pohja nähty tuottajahinnoissa - maatalouden yrittäjätulo kasvussa
huhtikuu 4,2017

PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennusteen mukaan maatalouden tuottajahinnat ovat lievässä kasvussa, ja sen myötä maatalouden yrittäjätulo lähtee tänä vuonna nousuun.

Maa- ja elintarviketalous 2017 kevät
huhtikuu 4,2017

PTT-ennuste: Maailmantalouden yleinen talouskasvu on piristänyt kuluttajakysyntää. Vahvistuva kysyntä on kasvattanut maailmankauppaa ja sen vaikutukset näkyvät myös maatalous- ja elintarvikemarkkinoilla. Talouskasvu on saanut aikaan markkinakäänteen. Hintojen lasku on pysähtynyt, mutta vaikutukset näkyvät markkinoilla vasta viiveellä.

Taloustutka: Yritykset tarvitsevat toisinajattelijoita
huhtikuu 3,2017

Nykyinen toimintaympäristö on haastanut keinot, joilla yri­tykset voivat saavuttaa kilpailuetua ja kasvua. Perinteisiä liike­toimintamalleja ja organisointitapoja on muutettava tavoilla, jotka edellyttävät perusolettamusten ja ajattelu­mallien mylläämistä.